Az Iszlám Állam jelmondatát vágták egy rab fejébe

Belevéste cellatársa fejébe az Iszlám Állam (IÁ) jelmondatát egy rab Ausztráliában.

A BBC azt írja, az eset az ausztráliai Kempsey-ben történt, a Mid North Coast Correctional Centre-ben. A 18 éves, lopásért leültetett férfi az „e4e” (an eye for an eye, magyarul annyit tesz, hogy szemet szemért) feliratot vágta bele késsel negyvenéves cellatársa fejébe. Az áldozatot Port Macquarie kórházába szállították kritikus állapotban, melyet azóta stabilizáltak.

Az ügy kapcsán felmerült a kérdés, hogy a két férfi hogyan kerülhetett közös cellába, mert míg az elkövető a legmagasabb biztonsági kategóriába sorolt rab volt, addig az áldozat legalacsonyabb biztonsági fokozatú volt. A közszolgálati szakszervezet börtönőröket tömörítő részlegének vezetője úgy nyilatkozott, a börtönőröket aggodalommal tölti el az előzmény nélküli támadás, amellyel kapcsolatban ugyanakkor elmondta, nem kínzásról van szó. Steve McMahon szerint a két férfinek sosem szabadott volna egy cellába kerülnie, és az esetet a felelős pozícióban lévők teljes kudarcaként jellemezte.

A börtönben vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy az áldozat és az elkövető hogyan kerülhetett egy cellába, utóbbi ellen pedig vádalt emelt a rendőrség szándékosan elkövetett súlyos testi sértés miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »