Az Iszlám Állam áldozatainak két tömegsírjára bukkantak

Az Iszlám Állam áldozatainak két tömegsírjára bukkantak

Az Iszlám Állam áldozatainak két tömegsírjára bukkantak 2017. december 16., szombat – 19:47 MTI2017. 12. 16., szo – 19:47 Külföld Friss ikon Off Törzs

A térséget többségében a jazidi vallási kisebbség tagjai lakják. A környéken több hasonló tömegsírt fedeztek fel.

Kasszem Savan jazidi harcos elmondta, hogy az áldozatok többsége fiatal férfi volt, de gyerekek és asszonyok is voltak a meggyilkoltak között. A Safak iraki hírportál egy névtelenül nyilatkozó kormányzati tisztségviselőre hivatkozva azt írta, hogy a jazidiket vélhetőleg agyonlőtték.

A szélsőségesek 2014 nyarán foglalták el Szindzsárt, és a vallási kisebbség több ezer tagját végezték ki vagy hurcolták magukkal. A szunnita iszlám szélsőségesen konzervatív ágát követő dzsihadisták sátánimádóknak tartják a jazidiket. A jazidi férfiak legtöbbször választhattak az áttérés vagy a halál között, míg a jazidi nőkre gyakran szexrabszolgaság várt. Az Iszlám Állam kegyetlenkedéseit látva tízezrek menekültek el. 

Hírdetés

2015 novemberében a kurd fegyveresek visszafoglalták a térség nagy részét.

Az iraki kormány decemberben bejelentette, hogy katonai győzelmet aratott az Iszlám Állam fölött, és az ország egész területét megtisztította a szélsőségesektől.

Bevezető Bagdad |

Két tömegsírra bukkantak az Irak északnyugati részén fekvő Szindzsárban; a sírgödrök kilencven, a jazidi kisebbséghez tartozó személy holttestét tartalmazták, akiket vélhetőleg az Iszlám Állam dzsihadistái mészároltak le – adta hírül a helyi média szombaton.

Címkék Iszlám Állam tömegsír Település / hely Bagdad Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »