Az iskolák két százalékában kellett intézkedni koronavírus-fertőzés miatt

Az iskolák két százalékában kellett intézkedni koronavírus-fertőzés miatt

A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően nincsenek tömeges megbetegedések – közölte az szaktárca.

Folyamatosan emelkedik azoknak az oktatási intézményeknek a száma, ahol intézkedni kellett a koronavírusos megbetegedések miatt – írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatása alapján a Népszava. A szaktárca adatai szerint jelenleg az iskolák két százalékát – jellemzően egy-egy osztályt – érinti tanügyi intézkedés, néhány hete ez a szám egy százalék körüli volt. A jelenlegi tanévben arra még nem volt példa, hogy egész iskolára kellett volna ilyen intézkedést elrendelni.

Hírdetés

A 13 500 feladatellátási hellyel számolva ez azt jelenti, hogy jelenleg 270 körüli azoknak az iskolai helyszíneknek a száma, ahol koronavírusos megbetegedéseket igazoltak.

Az iskoláknak tanévkezdéskor kiküldött intézkedési terv szerint aki megkapta a védőoltást vagy az elmúlt hat hónapban átesett a koronavírus-fertőzésen, nem minősül kontaktszemélynek és karanténkötelezettség sem vonatkozik rá. Az Emmi mostani tájékoztatása szerint az igazolt fertőzöttekre viszont tíznapos karantén vár, akkor is, ha egyébként oltottak.

A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően nincsenek tömeges megbetegedések, az oktatás főszabály szerint jelenléti oktatásban működik, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. A 12 év feletti diákok több mint fele védett a vírussal szemben és arányuk folyamatosan nő – írta a szaktárca.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »