Az iráni ajatollah menetrendszerűen ítélte el a “nagy sátán” “bűntetteit”

Határozottan elítélte szombaton az amerikai vezetésű koalíció által a szíriai célpontok ellen az éjjel végrehajtott légicsapásokat az iráni külügyminisztérium. A tárca szerint az Egyesült Államokat és szövetségeseit – Franciaországot és az Egyesült Királyságot – terheli majd a felelősség a katonai akció következményeiért a térségben “és azon túl“.

Az amerikai-francia-brit koalíció a szíriai kormányerők által egy hete a kelet-gútai Dúmában, vélhetően vegyi fegyverrel elkövetett támadásra válaszul hajtották végre precíziós csapásaikat. A teheráni külügyminisztérium azt hangoztatta, hogy a három ország hiteles bizonyítékok híján cselekedett. Irán és Oroszország a szíriai kormányerőket támogatja a nyolcadik éve tartó polgárháborúban.

Hírdetés

Reagált a katonai akcióra a Hezbollah is. A szíriai rezsimet támogató libanoni síita milícia a nemzetközi jog kirívó megsértésének nevezte a légicsapásokat. Ugyanakkor azt hangoztatta, hogy a Szíria elleni amerikai háború nem éri el a célját. Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szombati beszédében – amelyet az állami televízió idézett – bűncselekménynek nevezte a légicsapást.

Az Egyesült Államok és szövetségesei semmiféle eredményt nem fognak elérni a Szíriában elkövetett bűntettekkel” – mondta az ajatollah, aki “bűnözőnek” nevezte az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Franciaországot.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »