Az Ipoly mente felkészült az iskolai beiratkozásokra

Az Ipoly mente felkészült az iskolai beiratkozásokra

Felvidék-szerte áprilisban zajlik a leendő elsősök beíratása, s az Ipoly mentén sincs ez másképpen. Az előző év beiratkozási időszakához hasonlóan az idén is a koronavírus-járvány árnyékában, módosított feltételek mellett zajlik a felvidéki magyar közösségeink számára oly fontos esemény.

– nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Révész Angelika, az Ipolysági Városi Hivatal közös tanügyi hivatalának vezetője.

Mint a hivatalvezető hozzátette: a város tanintézményei felkészültek az online beiratkozásra is, már korábban elérhetőek voltak a digitális felületeiken a szükséges nyomtatványok.  Ennek köszönhetően egyes szülők már az online térben megtették leendő elsős gyermekeik beíratását. Mások a hétvégén esedékes jelenléti beiratkozáson tehetik ezt meg.

Ipolyságon négy alapiskola működik, ezek közül kettő magyar tannyelvű. Az Észak lakótelepen található Pongrácz Lajos Alapiskola pénteken 14 és 17 óra között, valamint szombaton 8 és 12 óra között várja a szülőket. A beiratkozáshoz szükséges a gyermek anyakönyvi kivonata és a szülő személyi igazolványa. Az elektronikus beiratkozási kérelem letölthető az iskola honlapján ITT.

A történelmi városközpontban lévő Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Alapiskola szintúgy április 16-án és 17-én szervezi meg a beiratkozást. Az iskolaközpont leendő elsőseinek szülei pénteken 12 és 17 óra között, valamint másnap 8 és 12 óra között kereshetik fel az intézményt. Április elsejétől elektronikusan is elérhető a beiratkozási űrlap az tanintézmény honlapján.

A közös tanügyi hivatalhoz tartoznak a város oktatási intézményei mellett a környező községek intézményei is. Ezzel kapcsolatban Révész Angelika kifejtette: a községi iskolák is felkészültek a módosult beiratkozásra. Minden tanintézményben elérhetőek az elektronikus űrlapok is.

Hírdetés

Az ipolyviski kisiskolában április 19-től 23-ig tart a beiratkozás. A gyermek nélküli jelenléti beiratkozásra április 22-én, csütörtökön és 23-án, pénteken 13 és 16 óra között van lehetőség. További információk ITT találhatóak.

Az Ipolyszakállosi Óvodában és Alapiskolában már lezajlott a jelenléti alkalom, azonban elektronikus formában április 30-ig még beírathatók a gyerkőcök. További részletek ITT.

A palásti Palásthy Pál Egyházi Alapiskolában szintén ezen a hétvégén zajlik a gyermekek nélküli jelenléti beiratkozás. A leendő elsősök szüleit április 16-án, pénteken 8 és 16 óra között várják a tanintézménybe. Az elektronikus beiratkozásra április 30-ig van lehetőség az oktatási intézmény honlapján. 

A Nagykürtösi járás egyik legnagyobb magyar alapiskolája, az ipolybalogi székhelyű Ipolyi Arnold Alapiskola elektronikus formában valósítja meg a beiratkozást április 20-ig. Az űrlap az alábbi linken található, további részletek pedig ITT olvashatóak.

Ipolynyéken hétfőn szervezték meg a jelenléti beiratkozást. Azon szülők, akik  ma nem tudtak megjelenni, előzetes egyeztetést követően a hónap végéig még beírathatják gyermeküket az iskolában. Természetesen a Balassi Bálint Alapiskolában is van lehetőség elektronikusan is beíratni a leendő elsősöket. További információk ITT.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »