Az indiai külügyminiszter szerint biztonságban van a Jemenben eltűnt szalézi szerzetes

Az indiai külügyminiszter szerint biztonságban van a Jemenben eltűnt szalézi szerzetes

Szusma Szvarádzs indiai külügyminiszter április 2-án fogadta az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia (CBCI) küldöttségét, hogy tájékoztassa a püspököket Tom Uzhunnalil, a bengalurui szalézi rendtartomány papja sorsáról, akit március 4-én a Szeretet Misszionáriusai ádeni kolostorából hurcoltak el.

Sushma Swaraj indiai külügyminiszter április 2-án fogadta az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia (CBCI) küldöttségét, hogy tájékoztassa a püspököket Tom Uzhunnalil, az indiai Bangalore Szalézi Tartomány papjának helyzetéről, akit március 4-én a Szeretet Misszionáriusai ádeni háza ellen végrehajtott támadás során hurcoltak el Jemenben.

„Az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia küldöttsége kifejezte az indiai katolikus egyház mély aggodalmát és szorongását Tom atya sorsáért, akinek tartózkodási helye még 29 nappal a szomorú esemény után sem ismert” – írták kiadott nyilatkozatukban az indiai püspökök.

A küldöttség határozottan kérte a minisztert, hogy derítsen fényt a rejtélyes emberrablásra és fedje fel az igazságot Tom atya jelenlegi állapotát illetően, különösen most, amikor vad pletykák terjedtek el a sorsáról Indiában és külföldön egyaránt.

Sushma Swaraj asszony határozottan biztosította a küldöttséget, hogy Tom Uzhunnalil atya biztonságban van, és a kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik elérni gyors és biztonságos kiszabadítását. A miniszter továbbá azt mondta, hogy a tárgyalások részletei és technikai körülményei most még nem kerülhetnek nyilvánosságra, mivel ez veszélyeztetné magát a szabadítási folyamatot – derül ki a nyilatkozatból, amelyet Joseph Chinnayyan, az Indiai Katolikus Püspöki Konferencia titkára hitelesített aláírásával.

Sushma Swaraj megosztotta a küldöttséggel, hogy milyen erőfeszítéseket tett a Külügyminisztérium és személyesen ő, hogy Rema nővérnek, a terrortámadás egyetlen túlélőjének biztonságos csatornát teremtsenek. A miniszter azt is elmondta, hogy a vad pletykák arról, hogy Tom atyának bármilyen baja esett, teljesen alaptalanok.

A küldöttség tagjai kifejezték az egész indiai egyház őszinte háláját mindazokért a lépésekért, amelyeket az indiai kormány és különösen a külügyminiszter megtett, hogy nyomon kövesse és megmentse Tom Uzhunnalil atyát az emberrablók karmaiból.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »