Az IMF követelményei miatt elvesztheti szuverenitását Ukrajna

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) követelményeinek betartása ahhoz vezethet, hogy Ukrajna elveszti szuverenitását – fejtette ki véleményét Andrij Zolotarev ukrán politológus.

A politológus felhívta a figyelmet arra, hogy a memorandum szövegéből az derül ki, hogy számos belpolitikai kérdés a feltétele a folyamatos együttműködésnek az IMF-el, ami az ukrán állam szuverenitását veszélyezteti – írja a Golos.ua.

Zolotarev elmondása szerint, az IMF tanácsainak az a célja, hogy előkészítse Ukrajna stratégiailag fontos helyszíneit a későbbi értékesítéséhez: csökkentse a munkaerő-források költségeit, valamint az ipari létesítmények mennyiségét.

A szakértő ezen kívül azt is megjegyezte, hogy a Valutaalap hozzá akar férni az ukránok fő forrásához, a földhöz, az ukrán hatalmat pedig a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal bővítésével akarják ellenőrizni.

Andrij Zolotarev példának felhozta Argentínát és Mexikót, mely országokban az IMF-el való együttműködés a gazdasági összeomláshoz vezetett.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az IMF előrejelzései szerint 2,5 százalékos növekedést mutathat az ukrán gazdaság 2017-benMegnyithatja a görög pénzcsapot az IMFA hrivnya katasztrofális gyengülését jósolja az IMFRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: IMF, Nemzetközi Valutaalap, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »