Az IMF-hitel következő részlete megnövelte a valuta további liberalizációjának esélyét

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) nem nevezte meg a korlátozások eltávolításának konkrét dátumát – közölte az RBK-Ukrajina tudósítója.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) makroszintű pénzügyi támogatásának következő részlete emelte annak esélyét, hogy a közeljövőben folytatódik a valuta liberalizációja – jelentette ki Szerhij Ponomarenko, az NBU Nyilvános Piaci Osztályának vezetője.

„Jelenleg elég pozitívan fejlődik a helyzet. Az IMF-hitel következő részlete után növekedni fog annak esélye, hogy fejleszteni fogjuk a liberalizációt”- mondta Ponomarenko.  Az Ukrán Nemzeti Bank viszont nem nevezte meg a liberalizáció pontos dátumát.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az IMF a termőföldek eladására ösztönzi UkrajnátIMF: A nyugdíjkorhatárt Ukrajnában csak a kedvezményekben részesülőknek lehet megemelniAz IMF követelményei miatt elvesztheti szuverenitását UkrajnaRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: IMF-hitel, IMF, Nemzetközi Valutaalap, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »