Az imádság művészetét gyakorolva – Programsorozattal készül a Szent József-évre az egyeki plébánia

Az imádság művészetét gyakorolva – Programsorozattal készül a Szent József-évre az egyeki plébánia

Ferenc pápa tavaly december 8-án Szent József-évet hirdetett, abból az alkalomból, hogy százötven éve nyilvánították Szent Józsefet az egyetemes Egyház védőszentjévé. Az egyeki plébánia 250 éve áll Szent József oltalma alatt. A szentév üzenetét az egész évet átfogó programsorozattal szeretnék teljessé tenni.

Az egyházközség képviselő-testülete készíti a lelkipásztori tervet, Papp László plébános vezetésével. Összegyűjtötték az ötleteket, javaslatokat, kiválasztották a felelősöket az eseményekhez.

A pasztorális tervezés alapgondolata az elmélyült hitre, az életszentségre vezetés. Tanulmányozzák Szent II. János Pál pápa apostoli levelét, amelyet a 2000. esztendő nagy jubileuma végén írt. Ebben így fogalmazott:

Hírdetés

Az egyeki egyházközség Szent József-évének egyik legfontosabb célja a férfiakkal, házasokkal való foglalkozás lehetőségének megkeresése; az élet védelmében a házasságra készülők és házasságban élők számára a természetes családtervezés, a Billings-módszer mind szélesebb körben való megismertetése. A fiatalokkal (ministránsok, IFI Klub) való intenzívebb foglalkozást is kiemelt feladatnak tartják. Nem akciókat terveznek, hanem az életszentségre való meghívást helyezik a középpontba – hogy ki-ki a maga élete által másokat is megszólíthasson. A közösségi programok megvalósításával a családokat összetartó Jézus szeretetének erősítését helyezik előtérbe.

Az egyeki Szent József-plébánián tervezett programokról ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »