Az illegális migráció nem állt le! A hétvégén 133 bevándorló érkezett

MTI nyomán

133 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
 

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 50, szombaton 48, vasárnap 13 migránst tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ukrán-magyar határ közelében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat illegálisan érkezőt, az országban máshol – Győr-Moson-Sopron megyében, illetve Budapesten – 16 migránst fogtak el a hétvégén. Embercsempészet miatt egy román férfi ellen indult eljárás.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az új jogszabályok bevezetésének első napján még 190 volt a visszakísért határsértők száma, az elmúlt héten pedig összesen 292. Más külső határszakaszon és mélységben csupán naponta néhány embert fogtak el – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Azonban azt már utána semmi sem garantálja, hogy a migránsok a nyitott táborokban is maradnak. A Jobbik legutóbb három pontba foglalta össze a magyar határok hatékony védelméhez elengedhetetlen tényezőket:

  1. helyi emberekből toborzott, katonai jellegű, professzionális határőrség,
  2. a technikai felszereltség javítása,
  3. korszerűsítése, zárt, őrzött táborok.

(A borítóképen egy Körmendre érkező migráns fejezi ki örömét – Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »