”Az illegális bevándorlók kultúrája eltér az európaitól”

Az illegális bevándorlókkal érkező tömegek hagyománya, kultúrája szögesen eltér az európaitól – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán. Bakondi kiemelte, a lakosság politikai akaratának megfelelően számos európai nemzetállam változtatott 2015-ös álláspontján, és egyre kevesebb azoknak a száma, akik úgy gondolják, hogy a korlátlan, tömeges, ellenőrizetlen illegális migrációs jó dolog

Bakondi György kifejtette, a schengeni határok védelmét európai jogszabályok tartalmazzák, ezeket be kell tartani, mert különben súlyos következményei lesznek.

Hírdetés

A schengeni határok védelme európai szintű kötelezettség, 2015-ben ezeket a szabályokat az európai országok jelentős része félretette, és emberjogi megfontolásból tömegeket engedett be Afrikából, Ázsiából ellenőrzés nélkül” – tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta, a schengeni megállapodás rendkívül fontos európai uniós vívmány társadalmi, gazdasági, politikai szempontból egyaránt. Az állampolgárok, az áruk szabad áramlását teszi lehetővé, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a schengeni egyezmény fennmaradhasson.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy látta, ha a tömeges illegális bevándorlás folytatódik, a nemzetállamok védekezése erősödni fog, abban lehet reménykedni, hogy a jövő tavasszal esedékes Európai Parlamenti választás után más típusú Európai Parlament, Európai Bizottság alakul, ezáltal számottevően megváltozik az eddig folytatott migrációs politika, Európa kultúráját, múltját, jelenét, jövőjét meg lehet menteni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »