Az igényes kamarazene kiemelt központjává válik Komárom városa

Az igényes kamarazene kiemelt központjává válik Komárom városa

Július 22. és augusztus 1. között a komolyzene művelőit és kedvelőit várja a Nemzetközi Kamarazenei Mesterkurzusok 24. évfolyama.

A mesterkurzusok megálmodója és művészeti vezetője Komárom szülötte, Török Ferenc, aki valódi lokálpatriótaként annak ellenére Komáromba hívja a komolyzene legnagyszerűbb fiatal művelőit, hogy ő maga a világ számos színpadán megfordult már. Tanít a Pozsonyi Konzervatóriumban és tagja a világhírű Moyzes Quartet formációnak.

– mondja Bajkai Csengel Mónika, a mesterkurzusok koordinátora.

Eredetileg 43 kiváló fiatal zeneművelő jött volna a komáromi seregszemlére, de az aktuális, koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések csak 34 résztvevőnek tették a képzést személyesen is elérhetővé. A mesterkurzusra így is négy országból érkeznek résztvevők: a hazaiakon túl magyarországi, cseh, német és olasz növendékek döntöttek a komáromi tanfolyam mellett – zömmel visszajárók.

Oktatók: operaének – Dagmar Livorová; hegedű, brácsa – Török Ferenc;
hegedű – Horváth József; zongora – Zuzana Čižmarovičová; oboa – Ivan Danko; fuvola – Marta Braunsteinerová.

Hírdetés

A mesterkurzusok három helyszínen zajlanak majd: a Tiszti pavilonban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban és a Komáromi Művészeti Alapiskolában.

A Nemzetközi Kamarazenei Mesterkurzusok kapcsán előreláthatólag két záróhangversenyt tartanak. Az első alkalomra július 30-án, 18 órai kezdettel kerül sor a Duna Menti Múzeum dísztermében, a második záróhangverseny pedig július 31-én, a Tiszti Pavilon dísztermében várja a komolyzene szerelmeseit. A belépés az alkalmakra díjtalan.

Bővebb felvilágosítás a +421 907 799 823-as telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail-címen.

Támogatók: Fond na podporu umenia, KULTMINOR, Nyitra megye önkormányzata, Komárom város önkormányzata. Szervezők: Camerata Comorra Polgári Társulás, Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Komárom.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »