Az igazság és a hit győzelmének könyvei

Az igazság és a hit győzelmének könyvei

Emberek, akiket egymás felé a szívük vezet. Sorsok, amelyek nem a végtelenben kereszteződnek. Küzdelmek a sötétség ellen, a szeretet erejével. Történet, amit az örök remény éltet.

A Sziklakórházban mutatták be szeptember 2-án Zsuffa Tünde A Híd közepén című új, történelmi regényét. A hidegháború idején játszódó történet az 1956-os forradalom hőseinek és a külföldre menekült magyaroknak állít emléket. Az író egy olyan kort és közeget mutat be, ahol a szerelemnek, az őszinteségnek, a becsületnek, éppen úgy fájdalmasan magas ára van, mint a hallgatásnak, vagy magának az életnek.

A szerző Angyal a földi pokolban című könyvében megismert cselekményének méltó folytatásaként vetette papírra legújabb regényét. Az 1956 és 1980 között játszódó, ismert világpolitikai események köré épülő történetben Balázsovich Antóniának, Horthy Miklós testőrparancsnokának a lánya és a korábbról ismerős karaktereknek ezúttal olyan harcokban kell helytállniuk magukért és egymásért, melyekben a béke illúziója mögé bújva leselkedik rájuk az igazi veszély.

A szereplőket állandó megfigyelés, zaklatás és ellehetetlenítés teszi próbára Ausztria Magyarországhoz ezer szállal kötődő, ám mégis teljesen más világában.

A Híd közepén című regény híven tükrözi az íróelőző regénye alapján megismert személyiségének két alappillérét: a szókimondást kényes történelmi kérdésekben, illetve a mélyről fakadó hit megélését a mindennapokban.

A hosszú évek óta Ausztriában élő Zsuffa Tünde hitelesen önti szavakba az érzést, amikor úgy fogalmaz: „A honvágyat nem lehet feldolgozni. Az otthonom ott van, ahol a családom, de a hazám az, ahol a szívemet hagytam.” 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »