Az igazi diktátorok kevesebb bírálatot kapnak, mint Orbán

Az igazi diktátorok kevesebb bírálatot kapnak, mint Orbán

Miért hívta meg Helmut Kohl Orbán Viktort? Nem szabadna megbélyegeznie Németországnak a magyar kormányfőt. Beismerték bűntetteiket egy zsidó terrorcsoport tagjai.

A Handelsblatt német üzleti lap szerint a német nyilvánosság és a német politikusok hajlamosak rossz európainak bélyegezni azokat, akik egy kicsit másként látják a világot. Ennek a látásmódnak a következtében Magyarország rasszista, a szolidaritást megtagadó rezsimmé válik, amely ellenáll a menekültválság egyetlen értelmes, azaz német megoldásának. A cikk szerzője szerint az EU keleti részének csaknem fele inkább Budapest mellett áll ebben a kérdésben, nem pedig Berlin mellett. Emlékeztet arra is, hogy Orbán Viktor demokratikusan megválasztott kormányfő. Egyes igazi diktátorok pedig sokkal kevesebb bírálatot kapnak Németországtól, mint a magyar kormányfő. A lap szerint a németeknek meg kell tanulniuk higgadtan és bizalommal viszonyulni más EU-tagállamok vezetőihez, akik részben más értékrendet és más politikát képviselnek.

Beismerték a palesztinok ellen elkövetett bűntetteiket egy zsidó terroristacsoport tagjai – adták hírül izraeli lapok. A hat ciszjordániai telepes fiatal 2014-ben felgyújtott egy palesztin autót, 2015-ben bottal ütlegelt, majd könnygázspray-t fújt egy palesztinra, tavaly év végén pedig gyújtóbombát és könnygázgránátot dobott lakóépületekre palesztin falvakban. A csoportból hárman testvérek, apjuk egy szélsőjobboldali nézeteiről ismert rabbi. A zsidó fiatalokat jelenleg az izraeli belbiztonsági szervezet tartja fogva.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »