Az ifjú Schumacher az F1 ajtaján kopogtat

Az ifjú Schumacher az F1 ajtaján kopogtat

Most már szinte biztos, hogy a vér nem vált vízzé, hiszen a hétszeres F1-világbajnok, Michael Schumacher fia egyértelműen bizonyította, fényes karrier állhat előtte az autósportban. A legutóbbi német nagydíjon a 17 éves Mick már a Mercedes és a Ferrari vendégeként volt jelen Hockenheimben.

Már 17 évesen belekóstolhatott abba Mick Schumacher, milyen egy F1-es pilóta versenyhétvégéje. A sportág korábbi hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a fia alsóbb kategóriákban már bizonyítja a tehetségét – jelenleg a német és az olasz F4-bajnokságban is a második helyen áll –, részt vehetett a pilótaválogatott tagjaként az édesapja tiszteletére rendezett jótékonysági labdarúgómeccsen, majd az elmúlt hétvégén a hockenheimi paddockban járt, ahol a Mercedes és a Ferrari vendége volt. Az udvarias fiatalember nagyon jó benyomást tett mindenkire, akivel csak találkozott.

„Mick igazán megnyerő srác, jól nevelt, barátságos és szerény, ráadásul nem vezet rosszul. Nagyon sokra viheti még, természetesen rajta tartjuk a szemünk” – nyilatkozta a német RTL-nek Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója.

Természetesen a Ferrari sem akarja látókörén kívül tudni az ifjú Schumachert, aki többek között a maranellóiak négyszeres világbajnokával is eltöltött egy kis időt. Vettel nem titkolta, szerinte Mick eljuthat az F1-be. A fiatal tehetségnek nincs is más vágya.

„Lenyűgöző lenne Formula 1-autót vezetni és a legjobbak ellen küzdeni a pályán. Megpróbálok minél több tapasztalatot gyűjteni, aztán végigjárni azt az utat, amelynek a végén remélhetőleg az F1 áll” – mondta Mick Schumacher.

Egy biztos, az eddigi eredményei alapján meg kell hogy kapja a lehetőséget. Most visszatér az F4-be, hogy a hétvégi, Nürburgringen rendezendő futamokon átvehesse a vezetést összetettben. Utána pedig jöhet egy Formula 3-teszt, ugyanis jövőre mindenképpen egy osztállyal feljebb lépne Schumacher.

„Mick egyelőre a német és olasz Formula 4-szezonjára összpontosít, de tény, hogy hamarosan egy Formula 3-teszten vehet részt, mivel jövőre ezt a kategóriát szeretnénk célba venni. Nem kapkodunk, lépcsőről lépcsőre haladunk a karrierje során” – árulta el menedzsere, Sabine Kehm.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »