Az időskori demencia a bírókat sem kíméli (de persze idő előtt is megjelenhet a kór, Kenéz Andrea az élő példa rá)

Egy 88 éves nyugalmazott ausztrál bíró felajánlotta az ausztrál bevándorlási hivatalnak, hogy helyet cserél egy migránssal. A férfi kijelentette, hogy utolsó éveit szívesen töltené egy menekülttáborban, ha cserébe egy bevándorló kiszabadulna az "embertelen körülmények" közül.

Jim Macken egyenesen a bevándorlási miniszterhez küldte kérelmét, melyben azt ajánlotta fel, hogy szívesen helyet cserélne a két ausztráliai offshore-menekülttábor egyikében lakó migránssal – számolt be róla a The Guardian.

“Megtiszteltetés lenne a számomra, ha egy férfi vagy egy nő helyét kiválthatnám a táborban” – írta a levelében a 88 éves nyugdíjas bíró. Levelében kifejti: ő megérti, hogy a kérése meglehetősen szokatlan, de komolyan gondolja a cserét.

“Nem tudok hallgatni, amíg ártatlan férfiak, nők és gyermekek élnek bezárva, botrányos körülmények között Nauro és Manus-szigetének táborában” – írta a volt bíró, aki még ausztrál állampolgárságáról is szívesen lemondana, ha cserébe egy bevándorlónak "esélyt adnak".

A levelet még júliusban küldte el – azóta nem kapott rá választ.

(The Guardian – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »