Az idén visszaesik a PC-k és a mobiltelefonok eladása

Az idén 7,6 százalékkal csökken a személyi számítógépek (PC-k), táblagépek és mobiltelefonok globális eladása – véli legfrissebb előrejelzésében a Gartner piackutató vállalat.

A Gartner azzal számol, hogy idén globálisan 9,5 százalékkal, 310 millióra esnek vissza a PC-eladások a tavalyi 342 millióról. Tavaly a PC-eladások 11 százalékkal nőttek 2020-hoz viszonyítva.

Az EMEA régióban (Európa, Afrika és Közel-Kelet) a PC-eladás idén várhatóan 14 százalékkal esik a fogyasztói kereslet mérséklődése miatt.

Hírdetés

A mobiltelefonok globális eladása idén várhatóan 7,1 százalékkal, 1 milliárd 456 millióra csökken a tavalyi 1 milliárd 567 millióról, ami 5 százalék növekedés volt 2020-hoz viszonyítva. A mobiltelefonokon belül az okostelefonok értékesítése 5,8 százalékkal csökken az idén, a legnagyobb mértékben várhatóan Kínában, 18,3 százalékkal esik az eladás.

Kínában az 5G telefonok idei értékesítése a Gartner előrejelzése szerint 2 százalékkal zsugorodik a tavalyi igen jelentős, 65 százalékos bővülést követően.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »