Az idén két tucat embert lőttek le totyogó gyerekek az USA-ban

Az idén két tucat embert lőttek le totyogó gyerekek az USA-ban

2016 első harmadában legalább 23 embert lőttek le kisbabák, a sebesültek közül 11-en meg is haltak.

Sorra jönnek olyan hírek az Egyesült Államokból, hogy kisbabák (1, 2 vagy 3 évesek) lőtték meg magukat, testvéreiket vagy szüleiket. Mindig országos ügy lesz belőle a könnyed fegyvertartási korlátozások miatt, valamint azért, mert szándékosan nem szoktak gyilkolni a kisbabák.

Ugyan azt hinnénk, nem túl gyakoriak az ilyen esetek, valójában nem is olyan ritkák: négy hónap alatt legalább 23 alkalommal lőtt le valakit kisbaba az Egyesült Államokban – írja a The Washington Post Wonkblog. A lap tavaly kimutatta azt is, hogy durván hetente történnek ilyen balesetek.

Nő a szám

Tavaly az év első harmadában 18 ilyen eset történt, az idén viszont már legalább 23, azaz növekedni látszik a kisbabák által elkövetett lövöldözések száma. A legtöbb esetben egyébként magukat lövik meg a gyermekek, de előfordul, hogy a családtagjaikat találják el.

Főként a fegyverviselés-párti déli államokban fordul elő babalövöldözés: Georgia államban tavaly január óta nyolc ilyen eset is volt, Texasban és Missouriban 7-7, a dobogó harmadik fokán, Michiganben és Floridában pedig 6-6 lövöldözést követett el három évnél fiatalabb gyermek. Nemrég előfordult olyan is, hogy fegyverlobbista nőt lőtt meg a saját gyermeke.

Kutyák is képesek lőni

Természetesen ez nem az összes olyan lövöldözős eset, amelyben gyerekek érintettek: tavaly 77 esetben lőtt 18 év alatti gyermek az USA-ban, és még ennél is magasabb lehet azon gyermekek száma, akiket lövés ért.

Ennél is érdekesebb, hogy a Wonkblog tavaly októberi cikke szerint az elmúlt öt évben hat amerikait lőtt meg kutya. Főként vadászat során történnek ilyen balesetek (amikor a kutya például rálép a fegyverre) – egyszer például egy Trigger, azaz Ravasz nevű kutya lőtte meg a gazdáját Indiana államban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »