Az IÁ emberei voltak a Magyarországon átutazó terroristák

Az Iszlám Állam irányította a Magyarországon átutazó terroristákat, akik Párizsban több mint száz embert megöltek – írta rendvédelmi forrásokra hivatkozva a Magyar Idők szerdai számában.

Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások „logisztikai kivitelezője” először 2015. augusztus 30-án járt hazánkban, Kiskőrösről szállított el két terroristát, akik később a Stade de France stadionnál és párizsi kávézóknál követtek el merényleteket.

A magyar rendvédelmi szervek kiderítették, hogy Bilal Hadfi és Chakib Akrouh 2015. augusztus 25-én illegálisan lépte át a magyar határt. Az egyik mobiltelefonjukat az erdőben megtalálták a magyar terrorelhárítás szakemberei és a készülék adatai alapján megállapították, hogy a terroristák mozgását az Iszlám Állam szíriai központjából irányították.

Salah Abdeslam egy Audi A6-ossal vitte tovább Magyarországról azt a három férfit, aki a párizsi Bataclan színházban válogatás nélkül lőtte az embereket. Mindhárman hamis szír útlevéllel érkeztek a szerb-magyar határon át Budapestre és hét napig egy zuglói hotelben bujkáltak.

A Magyar Idők információi szerint Abdeslam hét terroristát szállított Magyarországról Brüsszelbe és a Stade de France stadionnál elkövetett merényleteknél vezette a terroristák autóját. Bár Abdeslam robbanómellényt viselt, az utolsó pillanatban mégis az életet választotta, majd hosszú hónapokig bujkált. Idén március 18-án fogta el a belga antiterrorista-kommandó Brüsszel Molenbeek negyedében, nem messze szülei házától.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »