Az FBI volt igazgatója gengszterszerű, hazug alaknak írja le Trumpot könyvében

Az FBI volt igazgatója gengszterszerű, hazug alaknak írja le Trumpot könyvében

Etikátlan és az igazságtól elrugaszkodott embernek írja le Donald Trump amerikai elnököt James Comey volt FBI-igazgató új, erősen kritikus hangvételű könyvében, amely szerint Trump elnöksége első napjaiban mindenáron arra próbálta rávenni az FBI-t, hogy oszlassa el a szexuális viszonyairól szóló pletykákat, mert azok zavarják a feleségét.

A jövő héten megjelenő, Felsőbb lojalitás: igazságok, hazugságok és vezetés című önéletrajzi könyvében – amelynek egy példányát az AP amerikai hírügynökségnek már sikerült megszereznie – a tavaly májusban elmozdított James Comey maffiafőnökhöz hasonlítja Trumpot, és azt írja róla, hogy elnöksége “ego-vezérelt és a személyes lojalitásról szól”.

Comey új részleteket tár fel a könyvében a Trumphoz fűződő viszonyáról és saját döntéseiről a Hillary Clinton elektronikus levelezését érintő FBI-vizsgálatban a 2016-os elnökválasztás előtt. A menesztett FBI-igazgató gengszterszerű alaknak írja le Trumpot, aki megpróbálta elmosni a bűnüldözés és a politika között húzódó vonalat, nyomást próbált gyakorolni rá az elnökválasztásba való orosz beavatkozás ügyében indított vizsgálatban. 

A könyvben Comey kitart a nyilvános meghallgatásain elhangzottak és közleményeiben leírtak mellett, amelyek a Donald Trumppal folytatott megbeszéléseiről, és az elnök feddhetetlenségével kapcsolatos növekvő aggodalmairól szóltak.

Vannak benne szembeötlő személyes szurkálódások is, amelyek nyilvánvalóan fel fogják bosszantani az elnököt.

Hírdetés

A két méternél is magasabb Comey például azt írja a 190 centis Trumpról, hogy azt hitte, magasabb, első találkozójukon túl hosszú volt a nyakkendője, és “ragyogó félhold” volt a szeme alatt, feltehetően a szoláriumban használt védőszemüvegtől. 

Comey azt írja az elnök legendás kézszorításáról, hogy kíváncsi volt, valójában mekkora az elnök tenyere, de kisebb volt az övénél, és semmi rendkívülit nem tapasztalt a kézfogáskor.

A volt FBI-igazgató szerint Donald Trump elnöksége fenyegetést jelent sok mindenre, ami az ország javát szolgálja, “erdőtűznek” írja le, amelyet csak a kormányzat erkölcsös politikusai fékezhetnek meg.

James Comey azt írja könyvében, hogy Trump többször arra kérte őt, indítson vizsgálatot azoknak az állításoknak a megcáfolására, amelyek őt orosz prostituáltakkal hozták kapcsolatba. A szerző szerint az elnök szemlátomást így akarta megnyugtatni feleségét, Melania Trumpot. 

Tavaly januárban több amerikai sajtóorgánum is közzétett egy 35 oldalas  jelentést arról, hogy Oroszország az elnök lejáratására és zsarolására alkalmas információk birtokában van, Trump ugyanis perverz szexuális aktusokban vett részt Oroszországban, amelyeket az orosz titkosszolgálat megfigyelt. Trump a volt brit hírszerző által összeállított anyag szerint kibérelte a moszkvai Ritz Carlton hotel elnöki lakosztályát, majd több prostituáltat arra kért, hogy vizeljék le az ágyat, ahol korábban az Obama-házaspár aludt. Trump szerint az egész dosszié koholmány.

Comey szerint Trump azt mondta neki, hogy nem is járt abban a moszkvai szállodában, és a vád azért sem állhatja meg a helyét, mert retteg a bacilusoktól, és semmi szín alatt nem tűrné el, hogy egymásra vizeljenek az ő társaságában lévő emberek. Az FBI volt igazgatója könyvében megjegyzi, hogy ekkor gondolkodóba ejtette, egyáltalán hogyan merülhet fel a feleségében annak akárcsak a legcsekélyebb gyanúja, hogy a férje egymásra vizelő prostituáltakkal töltötte az idejét egy moszkvai hotelszobában.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »