Az FBI nemzetiszocialistákat vett őrizetbe faji háború kirobbantásának vádjával

Őrizetbe vette az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy nemzetiszocialista csoport három feltételezett tagját, akik állítólag “támadásokat tervezhettek kisebbségi csoportok ellen”, illetve “faji háborút kívántak kirobbantani”.

A letartóztatásokra Marylandben került sor, néhány nappal azelőtt, hogy a szomszédos Virginiában várhatóan több ezer fős tüntetést tartanak az új demokrata párti vezetés által tervezett szigorúbb fegyvertartási szabályok ellen.

Az akció során a hatóságok lefoglaltak egy szem automata fegyvert, az FBI ezt tekinti bizonyítéknak, szerintük ezzel robbantották volna ki a tervezett háborút, méghozzá az említett tüntetésen.

Hírdetés

Ralph Northam virginiai kormányzó nemrég azt közölte, hogy “fenyegetéseket kaptak”, és ezért szükségállapotot hirdetett ki, megtiltva a fegyverviselést az állami törvényhozás richmondi székházának környékén.

Az FBI arról számolt be, hogy a három férfi a fehér fajvédő, The Base nevű nemzetiszocialista csoport tagja. A tájékoztatás szerint már egy ideje megfigyelték a szervezet internetes kommunikációját, amiből kiderült, hogy az érintettek “kisebbségek elleni erőszakcselekményekről”, illetve a faji háború kirobbantásáról beszéltek.

A patrióta fiatalokat tiltott fegyverkereskedelemmel, illetve illegális bevándorlók bújtatásával vádolják, ugyanis egyikük kanadai, aki “törvénytelenül” érkezett az Egyesült Államokba.

A Reuters brit hírügynökség értesülései szerint a vádlottaknak már másnap meg kellett jelenniük a bíróság előtt.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »