Az FBI a merényletek előtt informálta a holland hatóságokat az el-Bakraoui fivérekről

Az FBI 6 nappal a múlt heti brüsszeli robbantások előtt információkat adott át a holland hatóságoknak az el-Bakraoui fivérekről, akik részt vettek az öngyilkos merényletekben – közölte kedden a holland igazságügyi miniszter.

 

 

 

Ard van der Steur a hágai törvényhozás alsóháza előtt beszélve elmondta, hogy az FBI március 16-án tájékoztatta a holland szerveket Ibrahim és Khalid el-Bakraoui bűnözői és szélsőséges múltjáról.
 

 

A tárcavezető hozzátette, hogy a holland hatóságok másnap, március 17-én közvetlenül felvették a kapcsolatot a belga társszervekkel.
 

 

Claude Fontaine, a belga szövetségi rendőrség vezetője később azt közölte, hogy Ard van der Steur állításával ellentétben nem kaptak semmilyen információt a holland szervektől az el-Bakraoui testvérekről.
 

 

Ibrahim el-Bakraoui március 22-én robbantotta fel magát a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, míg testvére, Khalid nem sokkal később a metróban követett el öngyilkos merényletet az uniós intézmények közelében.
 

 

A brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint 32 ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

 

 

 

MTI

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »