Az EZSK alelnökévé választották Heisler Andrást

A Mazsihisz elnöke szerint a tisztség nem a személyének szóló bizalom, sokkal inkább a sokszínű magyar zsidóság nemzetközi elismerését visszaigazoló pozíció.

Az Európai Zsidó Kongresszus alelnökévé választották Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökét – tájékoztatta a Mazsihisz szerdán az MTI-t.

A szervezet keddi, stockholmi végrehajtó bizottsági ülésén a Mazsihisz elnöke mellett ugyancsak alelnökké választották Herbert Wintert, a Svájci Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökét, valamint Dr. Josef Schustert, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnökét. Mindhármuk megbízatása négy évre szól – olvasható a közleményben.

“Az Európai Zsidó Kongresszus alelnöki tisztsége nem személyemnek szóló bizalom, sokkal inkább a sokszínű magyar zsidóság nemzetközi elismerését visszaigazoló pozíció” – kommentálta megválasztását Heisler András, aki 2014 óta a Zsidó Világkongresszusnak is alelnöke – írták.

Az Európai Zsidó Kongresszus a legjelentősebb európai zsidó érdekképviseleti és érdekvédelmi szervezet, melyben 43 ország zsidó közössége képviselteti magát, elnöke jelenleg Moshe Kantor. Az 1986-ban alakult szervezet most első ízben választott magyar alelnököt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »