Az év ökológiai tette

Az év ökológiai tette

Ebben az évben is lehet szavazni az év ökológiai tettére. Nagyszombat megye önkormányzata 2011 óta minden évben meghirdeti ezt a versenyt, amely a tudatos környezetvédelem fontosságát hangsúlyozza.

„A versenyben egyének, iskolai, önkormányzati, valamint érdekvédelmi közösségek vehetnek részt” – nyilatkozta Jaroslav Vacek, a megyei önkormányzat kommunikációs részlegének munkatársa. Ökológiai tett például a városok és községek kataszterében található illegális szemétlerakatok felderítése, felszámolása, illetve a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése az iskolákban. Ide sorolható továbbá új zöldövezetek kialakítása, egy értékes élőhely feltárása és megmentése, újrahasznosítható energia felhasználása vagy környezetvédelmi tematikájú versenyek szervezése. A győztes 1200 eurós jutalomra számíthat, a második legjobb projekt 800, a harmadik pedig 500 eurós jutalmat kap. Az értékelésnél elsősorban a projekt környezetvédelmi hatását veszik figyelembe, nevelési és felvilágosító értékét, valamint a résztvevők létszámát.

Hírdetés

Az elmúlt hét év alatt több tucat környezetvédelmi projektet értékeltek. 2017-ben a szeredi rendőrség Logikusan élünk, ökologikusan gondolkodunk projektje, egy galgóci önkéntes csoport szemétgyűjtési projektje, és a nagymegyeri kereskedelmi akadémia Zöld iskola projektje bizonyultak a legjobbnak. A versenybe február 28-ig lehet nevezni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »