Az Európai Unió megvédi állampolgárait

Az Európai Unió megvédi állampolgárait

Az Európai Unió területén bűncselekményt elkövető bűnözőkről valamennyi uniós tagállam hatóságai megkapnak minden releváns információt, mint amilyenek például a név és cím, az ujjlenyomat és az arckép. Ez azokra a személyekre vonatkozik, akiket bármelyik uniós tagállamban elítélnek – olvasható Csáky Pál EP-képviselő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az Európai Parlament március 11-ei plenáris ülésen megvitatta, ma pedig nagy többséggel elfogadta az Európai Bűnügyi Nyilvántartási Rendszer harmadik országbeli állampolgárokra történő kiterjesztéséről szóló jelentést, ami azt jelenti, hogy mostantól kezdve ez a rendszer nem tesz különbséget a bűnözők nemzetisége között.

Hírdetés

Csáky Pál, a dokumentum néppárti felelőse szerint ez a fontos változás azt jelenti, hogy a bíráknak, ügyészeknek és más illetékes hatóságoknak ezentúl minden szükséges információ a rendelkezésükre áll majd az Európai Unió területén elkövetett bűncselekményekről, a bűncselekmény elkövetőjének állampolgárságától függetlenül.

– fűzte hozzá Csáky, az Európai Néppárt képviselője és a dokumentum árnyék-jelentéstevője, aki szerint az aktualizált ECRIS nemcsak javítja a tagállamok közötti igazságügyi együttműködést, hanem a tagállamok költségeit és adminisztratív terheit is csökkenti.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »