Az Európai Unió és a NATO is elítélte a törökországi robbantásos merényletet

Az Európai Unió és a NATO is elítélte a törökországi robbantásos merényletet

Több uniós vezető, valamint a NATO és az Európa Tanács főtitkára is elítélte vasárnap az előző éjszakai törökországi robbantást.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Johannes Hahn bővítési tárgyalásokért felelős biztossal közösen nyilatkozatot adott ki, melyben részvétüket fejezteék ki.

“Tovább fogjuk erősíteni az együttműködésünket a török hatóságokkal a terrorizmus felszámolása érdekében. Közös a harcunk. Mindannyiunknak ki kell állnia a biztonság, a demokrácia és a béke védelmében” – olvasható a kommünikében.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára határozottan elítélte az utóbbi napokban Törökországban végrehajtott terrorcselekményeket, és a legmélyebb együttérzését fejezte ki.

“Egységesen kiállunk török szövetségesünk mellett ezekben a nehéz időkben. Továbbra is elkötelezettek maradunk a harc iránt, amelyet a terrorizmus minden formája ellen folytatunk” – fogalmazott Stoltenberg.

A szombati merényletet az Európa Tanács főtitkára is elítélte. Thorbjørn Jagland a közösségi médiában azt írta, hogy lesújtotta a terrortámadás, és szolidaritásáról biztosította Törökországot.

A szombat éjszaka egy gaziantepi lakodalomban végrehajtott öngyilkos merényletben legalább 51 ember meghalt, csaknem hetvenen pedig megsebesültek. A hatóságok szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet áll a támadás mögött. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »