Az európai liberálisok Šimečkát jelölték az EP alelnöki posztjára

Az európai liberálisok Šimečkát jelölték az EP alelnöki posztjára

A Progresívne Slovensko szélsőliberális EP-képviselője, Michal Šimečkát is jelölték az Európai Parlament alelnöki posztjára, így van esélye fiatal kora ellenére elnyerni ezt a pozíciót. Šimečka jelenleg a balliberális Ep-farkciójának, a Renew Europe-nak is az alelnöke.

Az Európai parlamentben félidős választásokat tartanak, és jövő kedden, január 18-án új elnököt, alelnököt és kvesztort választanak. Az eredmény a frakciók közötti alkukat fogja tükrözni, ezeknek az alkuknak a nagy része még a 2019-es EP-választásokkor köttettek.

“Ha a jövő héten Strasbourgban megkapon a bizalmat a plénumtól, akkor az történelmi jelentőségű lesz, mert én leszek az első szlovák ezen a poszton. Nagyra értékelem a kapott bizalmat a harmadik legerősebb európai parlamenti frakciótól, amelyben a jogállamiság és demokrácia védelme politikája tartozik a feladatkörömbe, valamint a biztonságpolitikai és külpolitikai témák”

Hírdetés

közölte Šimečka. Hozzátette, hogy meggyőződése, hogy teljes mértékben fel van készülve ennek a feladatnak az elvégzésére. 

Šimečkáról tudni érdemes, hogy a Denník N kommentátorának, Michal M. Šimečkának a fia, aki a tavaly tavaszi kormányválság idején Peter Pellegrinit és a HLAS-t próbálta becsomagolni a kormány elfogadható alternatívájaként.

Šimečka vérbeli szélsőliberális, atlantista, ruszofób politikus, aki többek között a marihuána dekriminalizációja és a kötelező oltás bevezetése mellett foglal állást a facebook-oldalán.

Körkép.sk, Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »