Az európai integráció tulajdonképpen nem is létezik

Évtizedek óta kudarc az iszlám vallású bevándorlók európai integrációja – mondja Speidl Bianka. Itt lesz a Migrációkutató Intézet szakértője, aki szerint a nyugati politikusok csak azért áramoltatnak be tömegeket, hogy növeljék a fogyasztóképes keresletet. A muszlim népességen belül a millenáris generációban a vallás előírásai sokkal fontosabbak, mint az őket megelőzőekben és sokkal konzervatívabb nézeteket vallanak.

Az európai integráció tulajdonképpen nem is létezik.– kezdte válaszát Speidl Bianka arra a kérdésre, hogy a liberálisok által minden gond megoldásaként emlegetett integráció, vajon sikertörténet, vagy általános kudarc-e a fejlett nyugati országokban? Van egy olyan szerkezete a Nyugat-Európát irányító eszméknek, amely a szabadság abszolutizálása révén azt egy önmagába forduló értékké teszi– mondta az elemző.

Hírdetés

A betelepülők élnek is ezzel a szabadsággal és abszolút a saját értékrendjük szerint folytatják az életüket, rendezik be magukat a legapróbb részletekig mutatott rá a probléma gyökerére Speidl Bianka. Itt is kiemelte, hogy épp emiatt a legnagyobb problémát a muszlim hátterű országokból érkező betelepülők jelentik, hisz esetükben a legnagyobb a távolság bármilyen Európában fellelhető kultúrától.

Mindezek ellenére lett volna realitása annak, hogy a muszlim hátterű bevándorlókat sikeresen lehessen integrálni, hiszen az 50-es 60-as évek első hullámában érkező bevándorlók vallási tudatossága jóval alacsonyabb volt, mint a most érkezőknek. A muszlim népességen belül a millenáris generációban a vallás előírásai sokkal fontosabbak, mint az őket megelőzőekben és sokkal konzervatívabb nézeteket vallanak. Rengeteg negatív hatás, rasszizmus, elhibázott szociális döntések, radikalizálódás összegződött most, és a korábbi évek keskeny pallója, úgy tűnik végleg lezuhant az integráció előtt.

hírtv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »