Az európai értékek hordozói: négyéves gyereket erőszakolt meg egy afgán "menekült" Németországban

Az európai értékek hordozói: négyéves gyereket erőszakolt meg egy afgán "menekült" Németországban

Kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárást indítottak egy menedékkérő ellen szerdán Németországban. Az eset a Schleswig-Holstein tartományi Boostedtben működő központi befogadóállomáson történt kedd este, az áldozat egy 4 éves gyermek, a feltételezett elkövető pedig egy 21 éves afgán menedékkérő – közölte a Bad Segeberg-i rendőrkapitányság.

Eljárás indult egy 29 éves afgán férfi ellen is, aki a gyanú szerint megfenyegetett egy szemtanút, egy 8 éves kisfiút. Mindkét férfit őrizetbe vették, a nyomozást a tartományi bűnügyi rendőrség vezeti.

A Kiel térségében fekvő Boostedtben egy egykori laktanyában alakították ki a tartományi központi menedékkérő-befogadó állomást. A nagyjából 2 ezer fő befogadóképességű intézményben jelenleg körülbelül 780-an laknak – számolt be a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság.

A külföldiek ügyeivel foglalkozó tartományi hivatal (LfA) szóvivője az eset lehetséges következményeiről az NDR-nek azt mondta, hogy "egyelőre be kell várni, beigazolódik-e a gyanú". Hozzátette, hogy hasonló esetről nincs tudomása a hivatalnak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »