Az EU vizsgálni fogja Orbán kisvasútját

A hírről a brit Daily Telegraph online kiadása számolt be.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnököt vizsgálják egy kétmillió eurós EU-támogatás „abszurd” vasútvonalra költése miatt” – nagyjából így lehetne lefordítani a brit The Daily Telegraph online kiadásán megjelent cikk címét.

A konzervatív brit lap budapesti tudósítója szerint amiatt indulhat vizsgálat Brüsszelben, hogy a pályázatban 2500-7000 napi utast ígértek, ám az első hónapban napi szinten mindössze harmincan vették igénybe a felcsúti nosztalgiajáratot. Az Európai Unió a projekt nyolcvan százalékát finanszírozta.

A cikkben említést tettek az alcsútdobozi Habsburg-birtokról – amelyet 2011-ben vásárolt meg Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző –, valamint a felcsúti Pancho Arénáról is. Utóbbi miatt Orbánt párhuzamba állították Nicolae Ceausescu román diktátorral is.

A felcsúti kisvasutat mi is kipróbáltuk, tapasztalatainkról itt olvashat. Emellett körülnéztünk az országban, hogy mely kisvasutakra lett volna ésszerűbb költeni azt a pénzt, amelyet a napi harminc utast szállító felcsúti vonalra vertek el. Erről részletesebben itt tájékozódhat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »