Az EU nekimegy az Apple-nek

Az EU trösztellenes szabályozó hatóságai hétfőn azzal vádolták meg az Apple-t, hogy az korlátozza a riválisai előtt a hozzáférést az NFC-chip technológiájához. A vétség komoly bírságot vonhat maga után, és arra kényszerítheti techcéget, hogy nyissa meg mobilfizetési rendszerét a versenytársak előtt.

Az Európai Bizottság közölte, hogy megküldte a vádiratot az Apple-nek, amelyben leírja, hogy élt vissza a cég az erőfölényével az iOS-eszközökön található mobiltárcák piacán. „Vannak arra utaló jelek, hogy az Apple korlátozta a harmadik felek hozzáférését kulcsfontosságú technológiákhoz, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a konkurencia mobil pénztárcás megoldásokat fejlesszen ki az Apple készülékein” – mondta Margrethe Vestager, az EU trösztellenes főnöke közleményében. Kifogásközlésünkben előzetesen megállapítottuk, hogy az Apple korlátozhatta a versenyt az Apple Pay, vagyis a saját megoldása javára – tette hozzá.

Hírdetés

Az Apple közölte, hogy hajlandó folytatni a párbeszédet a Bizottsággal: „Az Apple Pay csak egy az európai fogyasztók számára elérhető számos fizetési lehetőség közül, és egyenlő hozzáférést biztosított az NFC-hez, miközben iparágvezető adatvédelmi és biztonsági szabványokat állított fel” – áll a vállalat közleményében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »