Az EU március elején hagyja jóvá a Johnson&Johnson egyadagos vakcináját

Az EU március elején hagyja jóvá a Johnson&Johnson egyadagos vakcináját

Az Egyesült Államokban a J&J készítménye szombaton kapott zöld utat az ottani gyógyszerfelügyelettől (FDA) “sürgősségi eljárás” keretében. Az FDA szerint az egyadagos vakcina “nagyon hatékonyan előzi meg a koronavírus-fertőzés súlyos formáját, beleértve az új mutációk okozta COVID-19-et is”.

Agnes Pannier-Runacher francia ipari miniszter a France 3 televíziónak azt nyilatkozta vasárnap, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már vizsgálja a J&J vakcina hatékonyságát, és hangsúlyozta, hogy egy március eleji engedélyezés lehetővé tenné, hogy az oltóanyagot március végén április elején már élesben bevessék a koronavírus elleni harcban. Kiemelte, hogy az amerikai vakcina nagy előnye, hogy csak egy adagra van belőle szükség (más szavakkal, ugyanakkora gyártáskapacitással kétszer annyi ember oltható be, mint a többi oltóanyag esetében – a szerk.). Azt azonban nem zárta ki, hogy később emlékeztető oltásra lesz szükség.

Hírdetés

A J&J vakcinájának hatékonyságát az amerikai hatóságok 85,9 százalékosra, a dél-afrikai felügyelet 81,7 százalékosra, a brazil hivatal pedig 87,6 százalékosra mért.

Straitstime.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »