Az EU jövőjéről tanácskozik az Európai Civil Együttműködési Tanács

Az EU jövőjéről tanácskozik az Európai Civil Együttműködési Tanács

Az Európai Unió reformja érdekében az uniós polgárok szabadságjogait fenyegető veszélyekről, a családok és nemzetek szuverenitásáról és a nyílt társadalom ideológiájának keresztényellenes megnyilvánulásairól tanácskozik az Európai Civil Együttműködési Tanács (EuCET) pénteken Budapesten.

Csizmadia László az EuCET-et életre hívó Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú alapítvány (CÖKA) vezetője a tanácskozás kezdete előtt megtartott sajtótájékoztatón azt mondta:

Ennek érdekében a szombaton záruló, 13 európai civil szervezet és szakszervezet képviseletével zajló konferencián olyan kérdésekkel is foglalkoznak, mint

Céljaik képviselete érdekében a tanácskozáson egy erre szolgáló grémiumot hoznak létre – mondta Csizmadia László.

Tomász Sakiewicz, az EuCet létrehozásában résztvevő lengyel Gazeta Polska főszerkesztője, az újsághoz kapcsolódó, világszerte működő Gazeta Polska-klubok vezetője a sajtótájékoztatón úgy vélekedett:

Ennek érdekében az újságon kívül hírportált és a Facebook-hoz hasonló közösségi portált is működtetnek.

Hangsúlyozta, hogy kritikus pillanatban, akkor ül össze a tanácskozás, amikor az Európai Unió blokkolja a Magyarországnak és Lengyelországnak járó forrásokat és megkérdőjelezi a demokratikus alkotmányokat. Lengyelország emiatt felszólítja az európai demokratikus erőket, hogy ne engedjenek a diktatúrának, amely megerőszakolja a társadalmak demokratikus berendezkedését – fűzte hozzá. Lengyelország az Európai Unió tagja kíván maradni, ám nem fogadja el a rá erőszakolt szabályokat – mondta.

Hírdetés

– jelentette ki a főszerkesztő.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta: az érdekképviselet keresztény konzervatív szociális tanítás mentén végzi tevékenységét, ezért a kezdetektől fogva támogatja a CÖF-CÖKA munkáját.

Az Európa jövőjéről szóló uniós szintű kezdeményezés alkalmat ad arra, hogy a keresztény, konzervatív elveket valló civil szervezetek és szakszervezetek is kifejtsék véleményüket. A Munkástanácsok ezt a lehetőséget elsősorban a munkavállalók helyzetének javítására akarja kihasználni, és erre alkalmat kínál az EuCET tanácskozása is – mondta Palkovics Imre.

A konferencia kezdetén kiadott sajtónyilatkozat szerint a résztvevők egyetértenek abban, hogy az uniót ma jellemző negatív folyamatokat meg kell változtatni.

Azt írták, hogy az utóbbi három évtizedben olyan irányítási, gazdasági és társadalmi ideológiák nyertek teret az Európai Unióban, amelyek letérítették a közösség országait az alapító atyák által megálmodott útról. A folyamatos centralizációs törekvések olyan rendszert hoztak létre, amely már nem ellenőrizhető a tagállamok demokratikusan választott vezetői által. Továbbá olyan ideológiáknak adtak teret, amelyek lerombolják Európa történelmi és kulturális örökségét – sorolták.

Az EuCET-hez tartozó szervezetek szembeszállnak ezekkel a romboló tendenciákkal és a föderális állammal szemben a nemzetállamok együttműködésére épülő Európát támogatják – fogalmaztak.

Az EuCET kiáll az európai határok megvédése, az illegális bevándorlás megszüntetése mellett, tiszteletben tartja az egyes országok eltérő tradícióit, szokásait, politikai felépítését, és nem kíván azokba „demokráciaexporttal” beavatkozni – tartalmazza a sajtónyilatkozat.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »