Az EU harcot indít a dömpingáruk ellen

Az EU harcot indít a dömpingáruk ellen

Az uniós külügyminiszterek tanácsa az uniós gyártók védelme érdekében közös álláspontot fogadott el az EU kereskedelmi védelmi eszközeinek modernizálásáról, a szabályozás a kkv-k számára is hozzáférhetőbbé teszi ezeket a védelmi eszközöket.

Az uniós külügyminiszterek közös álláspontot fogadtak el az EU kereskedelmi védelmi eszközeinek modernizálásáról, amely magasabb importvámok kiszabását tenné lehetővé a dömpingáruk esetében – közölte az Európai Unió Tanácsa.

A külügyek tanácsának Luxembourgban elfogadott álláspontja szerint a lépéssel erősödhet az uniós gyártók védelme a tisztességtelen verseny miatti károkkal szemben.

Az új szabályozás tervezhetővé, átláthatóbbá és hozzáférhetőbbé teszi az EU-s kereskedelem védelmi eszközeit, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára – húzták alá.

A kereskedelemre vonatkozó új védelmi eszközök elfogadását különösen időszerűnek nevezték, miután a protekcionista nyomás és a szabályokra épülő kereskedelmi rendszer értékeinek és elveinek egyre nagyobb veszélyeztetése miatt még fontosabb, hogy az unió megfelelő eszközökkel rendelkezzen.

Az EU mindemellett továbbra is határozottan támogatja a szabad és tisztességes kereskedelmet – tették hozzá.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »