Az Etele téren lesz az egyik szuperkórház

Rendkívüli változást hozhat a budapesti kórházi ellátásba a kormány döntése. A Népszabadság információi szerint nem is egy, hanem több központ lesz.

Az egyik az Etele téren, Kelenföldön létesülhet. A Budai Sürgősségi Centrumba a Szent János Kórház „aktív” részlegeit és a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kardiológiáját költöztetnék.

A Dél-pesti Centrum számára az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, valamint az Országos Kardiológia Intézet bázisán, a Nagyvárad térhez közel, a Haller utca mellett építenének egy új tömböt. A harmadik centrum, az észak-pesti, a Honvédkórház lenne.

A lap arról is beszámolt, hogy a Semmelweis Egyetem megújuló kútvölgyi klinikája adna otthont a modern járóbeteg-ellátó központnak, két pesti gyermekklinikának, valamint egynapos sebészeti ellátást is biztosítanának.

A kórházakon kívül a védőoltásokról is döntöttek a lap szerint. A következő három évre 25-30 milliárd forintért vásárolhat az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal vakcinát a fertőző betegségek megelőzésére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »