Az ET parlamenti közgyűlése nemet mondott Korodiék legfontosabb kisebbségvédelmi módosító indítványára

Az ET parlamenti közgyűlése nemet mondott Korodiék legfontosabb kisebbségvédelmi módosító indítványára

Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése egy újabb kisebbségvédelemről szóló jelentést fogadott el csütörtökön, amely arra kötelezné a tagállamokat, hogy minél nagyobb arányban ratifikálják a kisebbségvédelmi keretegyezményt. 
Korodi Attila, az ET parlamenti közgyűlésének RMDSZ-es tagja a jelentés elfogadását követően kifejtette, hogy Benkő Erika képviselővel közösen 4 módosító indítványt dolgoztak ki a jelentéshez, amelyet a szövetség nevében nyújtottak be, azonban ebből csak 3-nak sikerült többséget szerezni.

Hírdetés

„A jelentés önmagában nem csonkítja a kisebbségvédelmi törekvéseinket,

– mutatott rá az RMDSZ hírlevele szerint Korodi Attila, a szövetség Hargita megyei parlamenti képviselője, az ET-közgyűlés tagja.

A képviselő elmondta: az ET parlamenti közgyűlésének számos, a kollektív jogok biztosítására vonatkozó határozata van, amelyeket összhangba kell hozni az ilyen jellegű jelentésekkel, hiszen ezek rendkívül fontosak a tagállamokban élő kisebbségek számára. „A kollektív jogok hiányában a kisebbségi közösségek nem jutnak megfelelő védelemhez és nem tudják a közösségi képviseletet megfelelőképpen ellátni” – nyomatékosított.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »