Az északkeleti, keleti megyék fölé vastagabb felhőtömbök érkezhetnek

Várható időjárás szombat éjfélig: felhőátvonulások várhatók, este még csak néhol alakulhat ki hózápor. Éjszaka átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és egy érkező csapadékzóna hatására a Dunántúlon és a Duna mentén havazás kezdődik, de másutt is kialakulhat néhol hószállingózás, gyenge havazás.

Reggel észak felől csökken a felhőzet, napközben felhőátvonulásokra számíthatunk, azonban az Alpokalján csak délután várható felhőzet-csökkenés. Eközben az északkeleti, keleti megyék fölé vastagabb felhőtömbök érkezhetnek. A csapadék súlypontja délelőtt a déli országrészre korlátozódik, miközben észak felől egyre nagyobb területen megszűnik. Délután az Alpokalján és az északkeleti határnál még előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. A légmozgás éjszaka veszít erejéből, azonban holnap napközben ismét sokfelé lesz erős az északi, északnyugati szél, amely a Dunántúl magasabban fekvő helyein, valamint az északkeleti határnál hordhatja a havat.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és 0 fok között alakul, de a kevésbé szeles, hóval borított északkeleti határnál ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire -1 és +5 fok között várható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »