Az Esterházy Art Award díjazottjainak kiállításával nyílik a szezon a kismartoni Esterházy-kastélyban

Az Esterházy Art Award díjazottjainak kiállításával nyílik a szezon a kismartoni Esterházy-kastélyban

Új fesztivál várja virágvasárnap a látogatókat.

A Körséta. Barangolás a nyitott házak között elnevezésű új fesztivál a tavasz beköszöntésének ünneplésére, egy sétára invitál. A tartományi főváros, Kismarton kulturális intézményei, az Esterházy-kastély, a Kunstverein Eisenstad, Burgenland Tartomány Múzeuma, Haydn szülőháza, a FreuRaum, az Architeckturraum Burgenland, és a Zsidómúzeum virágvasárnap, azaz április 10-én délelőtt 11-18 óráig megnyitókkal, performanszokkal, fejedelmi fogásokkal és a város utcáin bolyongó rézfúvós bandával várják az érdeklődőket. A belépés az egyes intézményekbe díjtalan.

A kismartoni Esterházy-kastély a kismartoni Művészeti Egyesülettel együtt nyitja meg a nyári szezont: a Kunstverein kiállítóterében 13 órától 18 óráig látogatható a Black is the loneliest color – Grafisches Kabinett című csoportos kiállítássorozat első fejezete. Az Esterházy-kastély tereiben, a Fehér-teremben és a díszlépcsőházban több kortárs pozíciót láthatnak az érdeklődők.

Hírdetés

A sorozat első kiállításán 13 művész, köztük a már többször Esterházy Art Awardra jelölt Koós Gábor alkotása is látható. Kiállító művészek: Lutz Bacher, Böhler & Orendt, Fria Elfen, Thomas Gänszler, Lena Göbel, Gábor Koós, Marianne Lang, Patrick Roman Scherer, Ekaterina Shapiro-Obermair, Michael Strasser, Franz Vana, Andreas Werner.

A Vágyakozás egy jobb élet után című kiállításon az Esterházy-kastély harmadik emeleti Fehér-termében a 2021-es Esterházy Art Award három díjazottja, Rózsa Luca Sára, Tranker Kata és Ulbert Ádám mutatkozik be lehetséges életformákat kutató alkotásaival.

Az Esterházy-kastély belső udvarában található Maskaron Kávéház szombaton és vasárnap délután 14- és 17 óra között játékházzá alakul, ahol a kastély múzeumpedagógusai izgalmas játékokkal és sok mókával várják a kicsiket, nagyokat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »