Az Eset szlovák cég az App Defense szövetség alapító tagja

Az Eset szlovák cég az App Defense szövetség alapító tagja

Az Eset szlovák biztonsági cég az App Defense szövetség alapító tagja lesz. Utóbbi célja a Google Play, vagyis az Android operációs rendszerrel rendelkező eszközök elsődleges alkalmazásszolgáltató webáruházának a védelme. A cég az Android ökoszisztémája rendelkezésére fogja bocsátani a kimutatásait és a "know-how" jellegű szakismereteit.

Az említett szövetség az Eset és a Google vállalat közötti, már meglévő partnerséget egészíti ki. A partnerség egyik példája a Google Chrome Cleanup, egy olyan biztonsági eszköz, amely a Google Chrome nevű böngésző felhasználóit figyelmezteti a potenciális veszélyekre. Az eszközbe közvetlenül bele van építve az Eset víruskereső motorja.

Hírdetés

„Az, ami korábban reaktív törekvés volt a biztonsági sebezhetőség felderítésére, most teljes értékű és proaktív hadjárattá válik, melynek célja az emberek és a cégek milliárdjainak védelme közvetlenül a forrásnál” – mondta Lukáš Štefanko, az Eset társaság Android malware programra szakosodott szakértője.

Az Eset évek óta segíti leleplezni a Google Play webáruházban azokat a kártékony, szofisztikált alkalmazásokat, amelyek az Android operációs rendszerrel működő mobilkészülékeket fenyegetik.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »