Az érvénytelen szavazás gyakorolható majd

Az érvénytelen szavazás gyakorolható majd

Külön úton az MSZP: a szocialisták a többi baloldali párt nélkül indulnak neki a kvótanépszavazási kampánynak, és azt mondják: sikeres népszavazás esetén támogatnák Brüsszelben a kormányt. Az Együtt, a PM és a Modern Magyarországért Mozgalom viszont együtt gyűjtene pénzt óriásplakátokra. A Kétfarkú Kutyapárt már meg is kezdte a kampányt: első hirdetéseik már az utcákon vannak.

„Sem a nem, sem az igen szavazat nem megfelelő. Az Európai Uniónak nincs szándéka, nincs terve, nincs elképzelése, nincs javaslata sem Magyarországra, sem más tagállamba úgymond illegális bevándorlókat letelepíteni” – mondta Bokros Lajos, a MOMA elnöke.

A kancelláriaminiszter viszont a német kormányfő nyilatkozatára emlékeztet. „Angela Merkel azt mondta, hogy az egyáltalán nincs rendben – hogy is szól, hogy néhány ország kijelenti általánosságban szólva mi nem akarunk muszlimokat befogadni és egyébként az interjúban hosszan érvel a kötelező szétosztás és a kötelező kvóta mellett, tehát végül az igazság mégiscsak kiderül, hogy például Németország az Európai Bizottságban határozottan azt képviseli, és erről a német kancellár nyíltan beszél most már, hogy aki bent van Európában, és aki bejön, azt egy kötelező kvótarendszerben osszuk szét” – emlékeztetett Lázár János.

„Én undorodom attól, hogy a magyar miniszterelnök évtizedekre tönkreteszi ezt az országot” – az Együtt, a PM és a MOMA nemcsak közös népszavazás elleni kampányba, hanem közös pénzgyűjtésbe is kezd. A plakátkampányra 10-20 milliót költenének, ami körülbelül 300-400 darabra lenne elég. Az Együtt szerint az Orbán-kormány egy sikeres referendummal elszakíthatja Magyarországot Európától.

„Visz minket keletre csak azért, hogy a családja tovább gazdagodhasson, strómanjai tovább lophassanak, eltereli a figyelmünket, hazudik nemzeti közösségünknek arról az Európai Unióról, ahol nekünk a fejlődés, a gyarapodás lehetősége adott. Az Együtt világosan beszél, kezdettől fogva olyan partnereket kerestünk, akik nem futnak el a kampány elől, aktívan kampányolnak a bojkott mellett” – mutatott rá Szigetvári Viktor elnök.

Az MSZP 2015 májusa óta azt mondja, hogy szerinte a menekültkérdésre nem megoldás a kötelező betelepítési kvóta.

A többi baloldali párttól külön, megújult hátterű szónoki emelvényről üzent az MSZP a baloldali szimpatizánsoknak. A szocialisták sikeres népszavazás esetén támogatnák Brüsszelben a kormányt, hogy ne lehessen migránsokat az országba telepíteni.

„Szeretnénk megnézni, hogy mi az a törvényjavaslat, ami abban az esetben, ha ez egy érvényes és eredményes népszavazás lesz, terveznek benyújtani. Ma azt gondoljuk, tekintettel arra, hogy az MSZP álláspontja ebből a szempontból 2015 májusa óta egyértelmű, hogy nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, ha a kormány erre kér felhatalmazást, hogy erről tárgyalhassunk Brüsszelben, erre mondtam azt, hogy akkor nincs szükség népszavazásra, akkor lehet, hogy ezt egy parlamenti határozattal meg is tudjuk oldani” – mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

Az MSZP elnöke jelezte: nem szerveznek közös rendezvényeket egyetlen ellenzéki párttal sem a népszavazási kampány során.

Külön utat jár a Kétfarkú Kutyapárt is. A viccpárt sajátos hangvételű kvótanépszavazás elleni kampánnyal hangol az október 2-i referendumra. A szervezet olyan mobilalkalmazással is készül, amin az érvénytelen szavazást gyakorolhatják az emberek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »