Az érsekújváriak 87,24 százalékát elektronikusan már megszámolták, most asszisztált népszámlásásra készülnek

Az érsekújváriak 87,24 százalékát elektronikusan már megszámolták, most asszisztált népszámlásásra készülnek

A város önkormányzata készül az asszisztált népszámlálásra azok számára, akik ezidáig nem tudták teljesíteni törvény által előírt kötelességüket.

Az asszisztált népszámlálás azok számára segítség, akik nem tudták egyedül vagy közeli hozzátartozó segítségével kitölteni az elektronikus népszámlálási kérdőívet. Ilyenek az idős lakosok, a digitálisan kirekesztettek és a marginalizált közösségek.

Azok a lakosok, akik mobilisak, felkereshetnek a városban egy kapcsolattartó helyet, ahol egy asszisztens segít nekik kitölteni a népszámlálási kérdőívet.

Hogy hol lesznek találhatók ezek a kapcsolattartó helyek, arról a városháza időben tájékoztatni fogja a lakosokat. Ez a megoldás főleg azoknak hasznos, akik nem tudnak számítógéppel dolgozni vagy nincs elektronikus eszközük.

Hírdetés

A mozgásképtelen személyeket az otthonaikban látogatják meg az asszisztensek, akik igazolvánnyal fogják igazolni kilétüket.

Felkutatják a város területén lakcím nélkül tartózkodókat is.

A városi lakossági nyilvántartásban több mint ezer személynél az „Érsekújvár 0” van feltüntetve lakhelyként. Őket az önkormányzat a szociális és oktatásügyi főosztály dolgozói által, továbbá a gondozók által és a szociális taxi ügyfeleinek nyilvántartása alapján fogja megszólítani.

A szociális terepmunkások a Vág menti utcai szálláshelyen élőknek és az éjjeli menhely ügyfeleinek fognak segíteni a népszámlálási kérdőív kitöltésében. Az otthontalanok számbavétele nem csak a népszámlálást segíti, de irányt ad az önkormányzat hajléktalanokkal foglalkozó tervének felállításához is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »