Az Érsekújvári járásban csökken a lakosság oltási iránti érdeklődése, a tudományos következtetéseket többen vitatják

Az Érsekújvári járásban csökken a lakosság oltási iránti érdeklődése, a tudományos következtetéseket többen vitatják

Az egészségügyi minisztérium válságkezelési szakosztályának szakemberi úgy látják, csökken az oltási kedv, ezért a minisztérium államtitkára Száz Kamil találkozott az Érsekújvári járás polgármestereivel, és sajtótájékoztatót tartottak, hogy ez a helyzet változzon.

Az érsekújvári egyetemi kórház fogadta a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának államtitkárát, Száz Kamilt, valamint a minisztérium válságkezelési szakosztályának főigazgatóját Kukanová Ildikót. Találkoztak a járás polgármestereivel, megvitatva velük a községek válságstábjainak szakszerű felkészítési módjait, szó volt a mobil oltócsoportokról és az új oltási stratégiáról.

Úgy látjuk, hogy az oltás iránti érdeklődés alacsonyabb, mint a múltban, és ezért azon dolgozunk, hogy a vakcinát a lehető legközelebb vigyük az emberekhez. Az oltásba általános orvosokat és gyermekorvosokat is bevontunk, ami azt jelenti, hogy most az állampolgár olyan orvoshoz fordulhat, akiben megbízik

– mondta el az államtitkár.

Hírdetés

A sajtótájékoztatón megtudtuk, az érsekújvári kórház 2021. január 7-én indította el a COVID-19 elleni oltást. Első körben a kórház azokat a mentőket oltotta be, akik a vörös COVID zónákban dolgoztak. Jelenleg a kórház munkatársainak 75,54% -a oltott, ebből 86,54% orvos és 73,25% nővér.

2021. február 3-án minősítették a kórházat hivatalosan oltási központtá. Ugyanezen időponttól kezdve a kórház mobil oltóközpontjai járják a falvakat, helybeli szolgáltatásokat nyújtanak a szociális otthonok lakóinak és a nyitrai önkormányzattal együttműködve nagykapacitású oltóközpontokat nyitottak Érsekújvárott és Párkányban.

Az újvári központban a mai napig 75 179 embert oltottak be.

Az elmúlt hetekben jelentős csökkenést tapasztaltunk a lakosság részéről az oltások iránt és elkeserítő, hogy a tudományos következtetéseket is sokan vitatják. Amíg egy hónapja napi 600 embert oltottunk be, mára ez a szám 150 körül van. Ezért szükségesnek tartom megszólítani az önkormányzatok képviselőit, azokat, akik a legközelebb állnak a polgárokhoz. Kínáljunk nekik több logisztikai támogatást, valamint adminisztrációs és orvosi személyzetet. Meggyőződésünk, hogy ezen a csökkenő statisztikán ily módon képesek leszünk javítani

– összegezte az érsekújvári kórház igazgatója Hajnovič Karol.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »