Az érsekújvári Fekete Tamás a Virtuózok döntőjében

Az érsekújvári Fekete Tamás a Virtuózok döntőjében

Három versenyző: az érsekújvári Fekete Tamás (zongora), Hart Gábor (gitár) és Ninh Duc Hoang Long (magánének) jutott a döntőbe a Nagyok korcsoportjából a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató pénteki adásában.

A 24 éves Fekete Tamás, aki a pozsonyi Zeneművészeti Főiskola hallgatója, felkészítő tanára pedig Ida Černecká, Marice Ravel magabiztos technikai tudást igénylő, Gaspard de la nuit című zongoraművének első tételét választotta az elődöntőben, és játékával lenyűgözte a zsűrit.

A pénteki műsorban a versenyszámok után egy különleges produkciót is láthattak a nézők: a fellépők a Modern Art Orchestrával közösen léptek színpadra.

Hírdetés

 

Pénteken már a Virtuózok döntőjét láthatják a Duna Televízió és az M5 csatorna nézői. A Nagyok közül továbbjutott három versenyző mellett a Kicsik korcsoportjából Abouzahra Mariam (hegedű), Balász-Piri Soma (zongora) és a pozsonyi Gertler Teo (hegedű), a Tinik közül pedig Beke Márk (harsona), Urbán Benjámin (zongora) és Bencze Máté (szaxofon) lép újra színpadra. A versenyzők a döntőben már szimfonikus zenei kíséret mellett mutathatják be tehetségüket.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika operaénekes; Batta András zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely karmester; Balázs János zongoraművész és Várdai István csellóművész. (MTI, k)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »