Az erőemelés világában is nagyot zúztak a magyarok!

Az erőemelés világában is nagyot zúztak a magyarok!

Gyulán rendezték meg a World United Amateur Powerlifting (WUAP) erőemelő szervezet Európa-bajnokságát a hétvégén. A versenyre 10 országból mintegy 420-an neveztek. A Betyársereg harcosai is képviseltették magukat a megmérettetésen. Nem is akárhogyan!

Tyirityán Zsolt a fekvenyomó Európa Bajnokság szervezőivel, Süli Józseffel és Süli Tiborral, Kelemen Attilával illetve Kupcsik Lászlóval, aki fekvenyomásban 6 világbajnoki, és 6 Európa bajnoki cím, erőemelésben 2 világbajnoki cím, illetve testépítésben 1 Európa bajnoki cím tulajdonosa is.

Balázs Ferencről, a Betyársereg harcosáról már ejtettünk szót. Neki a gyulai EB-n a kategóriájában első és abszolútban első helyezést is sikerült elérnie, 290 kilógrammal.

Másik kiváló harcosunk Nagy Zsolt erőemelésben indult és sikerült a dobogó második fokára felállnia. Ezüstérmet hozott -100kg-ban, masters1 korcsoportban. Zsolt fekvenyomásban 3 világcsúcsot állított be, az eddigi csúcsot 20kg-mal döntötte meg. A következő megmérettetés a szerbiai felhúzó világbajnokság lesz.

A rendezvény további eredményeiről és részleteiről nemsokára bővebben is beszámolunk!

FOLYTATJUK!

(Betyársereg)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »