Az erkölcstanellenes antirasszisták nem állapodtak meg a pedagógussztrájk elégséges szolgáltatásairól

Bár némi előrelépés történt, de megállapodás nem született a pedagógusok sztrájkbizottsága és a kormány hétfői tárgyalásán az április 20-ra bejelentett országos pedagógussztrájk még elégséges szolgáltatásairól – derült ki Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár és Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete elnökének nyilatkozatából.

Az álláspontok annyiban közeledtek, hogy a még elégséges szolgáltatások körébe a személy és vagyonvédelem, a gyermekek felügyelete, étkeztetése tartozhat egy esetleges munkabeszüntetésnél – közölte Sipos Imre helyettes államtitkár. Kitért a kormány javaslatára is, miszerint, egy esetleges sztrájk alatt minden intézményben szükség van a még elégséges szolgáltatások biztosítására.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke közölte, azt javasolják, az egy adott intézményben a sztrájkban részt vevők felmérése és a tanulók számának meghatározása után szülessen döntés, hogy abban az intézményben biztosítják-e a tanulók számára az elégséges szolgáltatást. A pedagógusok sztrájkbizottsága javaslatára a kormány kedden délelőtt 10 óráig válaszol.

(MTI)

Két pedagógussztrájk is lesz áprilisban

Meghirdették az országos pedagógussztrájkot

Sztrájkot fontolgat az "antirasszista" PSZ-elnök


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »