Az éremtáblázat élén a magyarok

Az éremtáblázat élén a magyarok

Bekezdtek a magyar uszonyosúszók a junior Európa-bajnokságon! Az első versenynapon 4 érmet és értékes helyezéseket szereztek, emellett egyéni, országos és nemzetközi rekordokat értek el a nemzeti csapat tagjai a Poznanban zajló kontinensbajnokságon.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint Kiss Nándor világcsúccsal aranyérmet szerzett 400 méteres felszíni úszásban, emellett a 100 méteres távon ugyanebben az úszásnemben bronzérmesként zárt. Előbbi döntőben 2 perc 56.64 másodperccel világrekordot, utóbbiban 36.28 másodperces országos csúcsot úszott. Pernyész Dorottya is rekorddal lett Európa-bajnok. Ő a 100 méteres uszonyos gyors döntőjében 47.97 másodperces országos csúccsal győzött. A negyedik érmet Lipők Larion szerezte miután a 100 uszonyos gyorsúszás fináléjában másodikként csapott célba.

Hírdetés

Veress András csapatvezető elmondta, a válogatott tagjai rendkívül hamar egy hullámhosszra kerültek. „Segítik egymást, szurkolnak társaiknak, így a versenyek során ezúttal is a magyarok a leghangosabbak” – tette hozzá a sportvezető.

Jelenleg a magyarok az éremtáblázat 1. helyét foglalják el 2 arannyal, 1 ezüsttel és 1 bronzzal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »