Az Erdélyi Magyar Néppárt folytatná a tárgyalásokat az RMDSZ-szel a stratégiai kérdésekben

Az Erdélyi Magyar Néppárt folytatná a tárgyalásokat az RMDSZ-szel a stratégiai kérdésekben

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke és Toró T. Tibor, a néppárt ügyvezető elnöke levélben fordult Kelemen Hunorhoz, az RMDSZ elnökéhez és Porcsalmi Bálinthoz, a szövetség ügyvezető elnökéhez annak érdekében, hogy folytassák a tárgyalásokat az erdélyi magyarság szempontjából fontos stratégiai kérdésekben.
Amint az EMNP sajtóirodája által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben emlékeztetnek: január elején az autonómiaelképzelések összehangolásáról szóló közös állásfoglalást fogalmaztak meg az erdélyi magyar pártok.

– áll a közleményben.

Hírdetés

Szilágyi és Toró leszögezték: „a politikai pluralizmus értékét szem előtt tartva, az együttműködés célja nem egy új szervezeti egység létrehozása, hanem a munkamegosztáson alapuló együttműködés megteremtése.”

A néppárt vezetői szerint ennek az együttműködésnek lehetne főpróbája a politikai napirend fontosabb témáinak (a centenáriumi rendezvények és a Romániában egyre erőteljesebben megjelenő magyarellenesség, a restitúció és oktatási intézményeink ügye, vagy épp a román jogállamiság elleni támadások kérdése) egyeztetett képviselete a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának hétvégi plenáris ülésén, vagy a közös részvétel a székely szabadság napján.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »