Az EP-választáson és a referendumon való részvételre buzdította az állampolgárokat Johannis

Az európai parlamenti választáson, illetve az ezzel egy időben tartandó népszavazáson való részvételre buzdította az állampolgárokat Klaus Johannis államfő csütörtök esti üzenetében.

“Lesz referendum május 26-án. Ma aláírtam a rendeletet és ezzel kiírtam a népszavazást. (…) Várom önöket, hogy szavazzanak a referendumon és az EP-választáson” – fogalmazott Johannis a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Hírdetés

Az elnök szerint a népszavazás jó alkalom az állampolgárok számára arra, hogy kifejezzék “mit gondolnak a PSD-ről és a PSD által az igazságszolgáltatás ellen indított hadjáratról”. Johanni szerint a PSD kísérletet fog tenni a referendum bojkottálására.

“A PSD egészen biztosan meg fogja kísérelni minden módszerrel bojkottálni ezt a népszavazást. Nem számít, hogy a PSD ellenszegül, csak az számít, hogy önök, román állampolgárok, menjenek el szavazni! Láthatták, milyen törvényeket hoznak saját maguknak, hogyan próbálják meg védeni magukat. Ez alkalommal valós változásra nyílik lehetőség. A jelet a május 26-i népszavazáson és európai parlamenti választáson adják meg. Azzal vádoltak meg, hogy átpolitizálom a referendumot. Nem: a PSD politizálja át ezt a referendumot. (…) Aki elmegy szavazni, annak lehetősége nyílik a PSD-sek megleckéztetésére” – mondta az elnök. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »