Az EP-re figyel ma Európa

Az EP-re figyel ma Európa

Ázsiában esnek a piacok, miután a hongkongi börze 14 havi mélypontra esett. Kedden nagyot zuhant a BUX, Európa vegyesen, Amerika pluszban zárt. Esőre ma nincs kilátás, jó idő lesz. Ma szavaznak Magyarországról az Európai Parlamentben.

Szerda reggel 7 óra körül így álltak a főbb ázsiai indexek:

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

A vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei vegyesen zártak:

A páneurópai indexek közül a FTSEurofirst 300 index 0,11 százalékkal gyengült, az euróövezeti EuroStoxx50 viszont 0,04 százalékkal erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 830,95 pontos, 2,23 százalékos csökkenéssel, 36 371,94 ponton zárt kedden. A vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben az OTP és a Mol esett.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is emelkedett szerda reggelre:

A forint árfolyama alig változott reggelre:

Hírdetés

kértek nem sokkal 7 óra után a bankközi devizapiacon. Az euró/dollár kurzus 1,1591 volt.

A Bitcoin árfolyama 6 264,79 dolláron állt szerda reggel – pedig az árfolyam augusztusban járt 8000 dollár felett is.

A júliusi ipari termelés második becslését közli a KSH. Az első becslés szerint júliusban az ipari termelés volumene 6,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 3,9 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 2,0 százalékkal csökkent.

Kedden tartották a vitát a magyar jogállamiság helyzetéről szóló Sargentini-jelentésről az Európai Parlament plenáris ülésén. A parlament szerdán szavaz a testület illetékes szakbizottságában korábban már nagy többséggel jóváhagyott jelentésről, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, s ez indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ma délelőtt az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén negyedik alkalommal mond beszédet az Európa Unió helyzetéről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint

derült vagy gyengén felhős lesz az ég szerdán, zavartalan napsütés várható. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között valószínű. Késő estére többnyire 16, 23 fok közé hűl le a levegő.

Mária napja van, de ünnepelhetnek az Ibolyák és az Irmák is.

105 éve született Jesse Owens amerikai atléta, olimpiai bajnok.

Ma lenne 45 éves a 2013-ban elhunyt Paul Walker amerikai színész.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »