Az EP működése lesz a budapesti magyar-lengyel-olasz találkozó egyik témája

Az EP működése lesz a budapesti magyar-lengyel-olasz találkozó egyik témája

Az Európai Parlament (EP) működése lesz az Orbán Viktor meghívására Budapesten rendezendő magyar-lengyel-olasz egyeztetés egyik témája – közölte kedden Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

A lengyel miniszterelnök a keddi varsói sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva megerősítette: csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel és Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével találkozik Budapesten.

A találkozó napirendjéről Morawiecki elmondta: “különféle európai ügyeket”, ezen belül “egyértelműen politikai”, az EP működésével összefüggő kérdéseket vitatnak meg.

Egyeztetnek arról is,

Hírdetés

– fogalmazott a lengyel kormányfő.

Múlt héten a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt EP-küldöttségének vezetője, Beata Mazurek elmondta: az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójához tartozó PiS az ECR bővítésében érdekelt, miután a Fidesz kilépett az Európai Néppártból.

Salvini pedig kedden kijelentette: az az álma, hogy egyesüljön a Liga részvételével működő Identitás és Demokrácia pártcsalád és az ECR, mivel így a második legnagyobb frakciót képviselnék az EP-ben.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »